Gegratineerde Hartige Wentelteefjes met Uiencompote
Allerhande
Equipment
Ingrediënten
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 uien grof gesnipperd
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 3 - 4 eetlepels abrikozenjam
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 6 sneetjes donker Twents volkorenbrood
- 150 g belegen kaas geraspt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan.
- Voeg de ui toe en laat deze met deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar worden.
- Schep regelmatig om.
- Voeg het kerriepoeder toe aan de ui en bak nog 1-2 minuten zonder deksel.
- Roer regelmatig door.
- Meng de abrikozenjam door het uienmengsel.
- Laat afkoelen en breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een diep bord los met de melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak.
- Halveer de sneetjes brood diagonaal en wentel ze één voor één door het eimengsel.
- Leg ze in een ander diep bord en schenk de rest van het eimengsel erover.
- Laat 10 minuten weken.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
- Druk de sneetjes brood stuk voor stuk aan beide kanten in de geraspte kaas.
- Bak ze per 4 in de hete olie goudbruin.
- Leg de gegratineerde wentelteefjes dakpansgewijs op de borden en serveer de uiencompote ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer met een winterse salade van witlof, veldsla en rode kool.
- Voor een extra smaakdimensie kun je een vleugje balsamicoazijn toevoegen aan de uiencompote.
- Deze hartige wentelteefjes zijn heerlijk als hoofdgerecht, maar kunnen ook geserveerd worden als een smakelijk bijgerecht bij een brunch.