Gegratineerde Koolvis met Amandelkorstje en Bloemkoolpuree

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 900 g aardappelpuree koelvers
  • 4 koolvisfilets ontdooid
  • 1 ei losgeklopt
  • 55 g amandelschaafsel
  • 1 theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de bloemkoolroosjes in een aparte pan in weinig water met zout gedurende 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Verwarm de aardappelpuree in een vuurvaste schaal gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
  • Houd warm onder aluminiumfolie, maar laat de oven aan.
  • Dep de koolvisfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
  • Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.
  • Strooi het amandelschaafsel over de vis en druk lichtjes aan.
  • Zet de koolvisfilets in de oven en bak ze gedurende 10 minuten gaar tot ze een goudbruin korstje hebben.
  • Giet de bloemkool af en meng de versgeraspte nootmuskaat met de olijfolie.
  • Besprenkel de bloemkool met de nootmuskaatolie.
  • Verdeel de koolvis over de borden en schep de puree en bloemkool ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge, frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De citrus- en kruidige tonen van de wijn vullen de vis en de nootachtige smaak van de amandelen mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij