Gegratineerde Macaronischotel met Oude Goudse Kaas
Een rijkgevulde macaronischotel met oude Goudse kaas, ham, champignons en erwten, gegratineerd in de oven.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Rasp de kaas.
- Kook de macaroni in 7 minuten gaar en laat uitlekken.
- Kook de erwten volgens de verpakking.
- Snipper de sjalotjes en snijd de ham in blokjes.
- Halveer de champignons, fruit ze in boter en breng op smaak.
- Fruit de sjalotjes in boter en roer de bloem erdoor.
- Meng met de room en roer de champignons erdoor.
- Haal van het vuur en roer de eierdooiers erdoor.
- Breng op smaak met zout, peper en chilisaus.
- Meng de macaroni met ham, erwten en het champignonmengsel.
- Doe in een ingevette ovenschaal en bestrooi met kaas en broodkruim.
- Leg klontjes boter erop en bak 15 minuten in een oven van 175°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g