Gegratineerde Mosselen met Kruidige Bechamelsaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg gekookte mosselen in de schelp
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels bloem
  • dl volle melk
  • 2 dl room
  • 1 à 2 stokbroden
  • 1 theelepel gehakte tijm
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 50 g gemalen gruyère kaas
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Roer de bloem erdoor en laat even stoven.
  • Voeg geleidelijk de melk en room toe, en blijf roeren tot een gladde bechamelsaus ontstaat.
  • Voeg de tijm, peterselie en mosterd toe.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Verwijder de bovenste mosselschelpen en maak de mosselen los, maar laat ze in de onderste schelp liggen.
  • Verdeel de mosselen over vuurvaste schoteltjes.
  • Schep op elke mossel een beetje saus en bestrooi met gemalen gruyère.
  • Plaats de schoteltjes onder de grill en laat ze goudbruin worden.
  • Serveer met stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze gegratineerde mosselen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis.
Het knapperige stokbrood is perfect om de heerlijke saus mee op te dippen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Suikervrij