Gegratineerde mosselen met oude kaas

Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen groot, schoongemaakt
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 3 takjes peterselie
  • 75 g zachte roomboter
  • 40 g oude kaas geraspt
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Mosselen in grote pan leggen.
  • 2-3 Eetlepels water toevoegen.
  • Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 5-8 minuten verwarmen tot schelpen opengaan.
  • Mosselen afgieten en uit schelpen nemen.
  • Elke mossel in één schelphelft terugleggen.
  • Schelpen naast elkaar op bakplaat zetten.
  • In keukenmachine brood, knoflook en peterselie fijnmalen.
  • Boter en kaas erdoor mengen en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Botermengsel over mosselen verdelen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en mosselen in ca. 3 minuten gratineren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Mosselen schoonmaken:
Bij Albert Heijn worden verse mosselen panklaar verkocht.
Je kunt de mosselen in feite zo in de pan leggen.
Verwijder wel mosselen met een kapotte schelp en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dichtgaan.
Je kunt de mosselen ook heel even onder koud stromend water houden, om te zien of ze zich sluiten.

Voedingswaarden

Calories: 20 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 1 g | Vet: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Wereldkeuken