Gegratineerde Nachos met Pittig Gehakt

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt of vegetarisch gehakt
  • 18 g taco seasoningmix
  • 150 g tortillachips naturel
  • 4 tomaten in dunne plakken gesneden
  • 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 150 g geraspte kaas bijv. cheddar
  • 125 ml zure room

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Bak het gehakt in een droge koekenpan met antiaanbaklaag rul.
  • Voeg de taco seasoningmix toe met een scheutje water en bak het gehakt ongeveer 15 minuten zachtjes, tot het vocht is verdampt.
  • Verdeel de tortillachips over de ovenschaaltjes.
  • Schep het gekruide gehakt erop en beleg met plakjes tomaat, lente-ui en geraspte kaas.
  • Plaats de ovenschaaltjes op een rooster dat ongeveer 10 cm onder de ovengrill staat en laat de kaas in 3-4 minuten smelten en lichtbruin kleuren.
  • Lepel wat zure room over de gegratineerde nachos.
  • Serveer direct, eventueel met ringetjes jalapeñopeper voor extra pit en guacamole als dip.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Mexicaanse cerveza (bier) past perfect bij deze gegratineerde nachos.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 24 g | Vet: 36 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Rundvlees / Snack
Land van herkomst Mexico
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Zout arm