Gegratineerde Nachos met Pittig Gehakt
Equipment
- ovenschaaltjes
Ingrediënten
- 250 g rundergehakt of vegetarisch gehakt
- 18 g taco seasoningmix
- 150 g tortillachips naturel
- 4 tomaten in dunne plakken gesneden
- 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 150 g geraspte kaas bijv. cheddar
- 125 ml zure room
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Bak het gehakt in een droge koekenpan met antiaanbaklaag rul.
- Voeg de taco seasoningmix toe met een scheutje water en bak het gehakt ongeveer 15 minuten zachtjes, tot het vocht is verdampt.
- Verdeel de tortillachips over de ovenschaaltjes.
- Schep het gekruide gehakt erop en beleg met plakjes tomaat, lente-ui en geraspte kaas.
- Plaats de ovenschaaltjes op een rooster dat ongeveer 10 cm onder de ovengrill staat en laat de kaas in 3-4 minuten smelten en lichtbruin kleuren.
- Lepel wat zure room over de gegratineerde nachos.
- Serveer direct, eventueel met ringetjes jalapeñopeper voor extra pit en guacamole als dip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Mexicaanse cerveza (bier) past perfect bij deze gegratineerde nachos.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 24 g | Vet: 36 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g