Gegratineerde portkaas-toastjes
Knapperige toastjes met een rijke port- en kaassmaak, perfect voor bij de borrel of als luxe hapje. Snel en eenvoudig te maken!
Ingredients
- 100 ml rode port
- 0,5 eetlepel boter
- 200 g oude kaas
- 1 eetlepel crème fraîche
- 6 sneetjes geroosterd volkorenbrood zonder korst
Instructions
- Breng in een steelpan de rode port met de boter aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat al roerend de oude kaas erin smelten.
- Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche door het mengsel.
- Snijd de geroosterde sneetjes brood diagonaal in vieren.
- Leg de stukjes brood op een bakplaat en bestrijk ze met het kaasmengsel.
- Plaats de bakplaat onder een hete grill en laat de toastjes in 1-2 minuten goudbruin kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gegratineerde toastjes direct en combineer ze eventueel met een glas rode port voor een extra smaakvolle ervaring.
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode port of een andere dessertwijn naar keuze.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g