Een gezellige en uitnodigende scène met gegratineerde portdriehoekjes geserveerd op een rustieke houten plank. De goudbruine driehoekjes zijn gemaakt van geroosterd volkorenbrood, belegd met een rijke port- en kaaslaag, en gegarneerd met een vleugje kruiden. De setting bevat een kleurrijk Mexicaans tafelkleed, een klein glas rode port en een vork, verlicht door helder natuurlijk licht om de rijke en smakelijke uitstraling te benadrukken.

Gegratineerde portkaas-toastjes

Knapperige toastjes met een rijke port- en kaassmaak, perfect voor bij de borrel of als luxe hapje. Snel en eenvoudig te maken!
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 100 ml rode port
  • 0,5 eetlepel boter
  • 200 g oude kaas
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 6 sneetjes geroosterd volkorenbrood zonder korst

Instructions

  • Breng in een steelpan de rode port met de boter aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat al roerend de oude kaas erin smelten.
  • Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche door het mengsel.
  • Snijd de geroosterde sneetjes brood diagonaal in vieren.
  • Leg de stukjes brood op een bakplaat en bestrijk ze met het kaasmengsel.
  • Plaats de bakplaat onder een hete grill en laat de toastjes in 1-2 minuten goudbruin kleuren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gegratineerde toastjes direct en combineer ze eventueel met een glas rode port voor een extra smaakvolle ervaring.
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode port of een andere dessertwijn naar keuze.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Kaas / Lunch
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden