Gegratineerde Prei met Tagliatelle en Ham
Gegratineerde prei met tagliatelle, ham en een romige bechamelsaus. Dit verwarmende gerecht is perfect voor een knusse maaltijd en wordt heerlijk krokant uit de oven geserveerd.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 1 kg stoofprei in fijne rondjes
- 300 g groene tagliatelle
- 400 g ham in plakken gesneden
- 150 g geraspte kaas
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 nootje boter
- 1 eetlepel olie
- 50 g bloem
- 50 g boter
- ½ l melk
- Peper en zout naar smaak
- Nootmuskaat naar smaak
Instructies
- Maak de prei schoon en stoof hem ongeveer 10 minuten in een nootje boter.
- Kruid met peper en zout.
- Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water met een eetlepel olie.
- Giet af en meng met de gestoofde prei.
- Smelt voor de saus de boter, voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux.
- Voeg al roerend de melk toe en laat indikken.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Doe de tagliatelle en prei in een ovenschotel en schik de in reepjes gesneden ham erop.
- Overgiet met de saus, strooi er de geraspte kaas en paneermeel over, en leg er enkele vlokjes boter op.
- Laat goudbruin gratineren in een op 180°C voorverwarmde oven of onder de grill.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze gegratineerde prei met tagliatelle en ham met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Chardonnay voor een heerlijke combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g