Gegratineerde rösti met zalm
AllerHande januari 2003
Ingredients
- 3 bosuitjes
- 200 g Schotse zalmfilet
- 1 zak voorgekookte fijne aardappeltjes 450 g
- 2 eetlepels olijfolie met basilicum
- zout
- versgemalen peper
- ½ beker crème fraîche à 125 ml
- 75 g pizzakaas zakje à 150 g
Instructions
- Ovengrill voorverwarmen.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Zalm in stukjes snijden.
- Aardappels (in keukenmachine) grof raspen.
- In koekenpan olie verhitten en geraspte aardappel al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
- Van vuur af zalm, bosuiringetjes en zout en peper naar smaak erdoor scheppen.
- Lage ovenschaal invetten en aardappelmengsel erin scheppen.
- Crème fraîche erover uitstrijken en pizzakaas erover strooien.
- Schaal ca. 15 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten goudbruin en gaar laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met Griekse salade.