Gegratineerde schorseneren

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g schorseneren
  • 1 lit. water
  • ½ lit. melk
  • 40 g bloem
  • ½ citroen

Voor de saus

  • 40 g boter
  • 30 g bloem
  • 4 dl kookvocht van de schorseneren
  • 2 eierdooiers
  • 30 g geraspte kaas
  • 30 g oud broodkruim
  • nootjes
  • boter
  • boter voor de schotel
  • zout
  • peper

Instructies

  • Als u geen diepgevroren schorseneren gebruikt, schraap ze dan of en gooi ze onmiddellijk in water, waar azijn aan word toegevoegd om te vermijden dat ze zwart zouden worden.
  • Los de bloem op in water.
  • Kook water en melk voeg de opgeloste bloem bij en het sap van de halve citroen.
  • Breng op smaak.
  • Snijd de schorseneren in stukjes en kook ze gedurende ongeveer 1 uur tot ze goed mals zijn.
  • Laat uitdruipen en houd het kookvocht bij.
  • Maak de saus door de bloem uit te roeren in de verwarmde boter en overgiet met 3 tot 4 dl kookvocht.
  • Voeg de eierdooiers bij, dan de groenten en breng eventueel op smaak.
  • Stort groenten en saus in een gratineershotel (beboterd) en strooi bovenop de geraspte kaas, gemengd met het verkruimelde broodkruim en de nootjes boter.
  • Gratineer in warme oven gedurende ongeveer 25 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch