Gegratineerde Stamppot van Groene Kool met Oude Kaas
Deze gegratineerde stamppot van groene kool met oude kaas is een heerlijk, snel en vegetarisch comfort food gerecht. Perfect voor koude dagen!
Equipment
- grill
Ingrediënten
- 500 gram aardappels
- 2 eetlepels olie
- 250 gram groene kool
- 2 theelepels shoarmakruiden
- 1 dl appelsap
- 1 ei
- 100 gram oude kaas
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelblokjes en de groene kool met de shoarmakruiden ongeveer 3 minuten op hoog vuur, totdat de kool is geslonken.
- Voeg het appelsap toe en smoor de aardappelen en kool in een gesloten pan in ongeveer 10 minuten gaar.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Stamp de aardappelen en kool fijn en roer er het ei en 50 gram geraspte kaas doorheen.
- Doe de stamppot over in een ovenschaal en strooi de rest van de kaas eroverheen.
- Zet de schaal onder de grill en laat de schotel in ongeveer 5 minuten goudbruin worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze stamppot met een volle, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay. De romige tonen van de wijn passen goed bij de oude kaas en de lichte zoetheid van het appelsap.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 10 g