Gegratineerde Tomaten-Aardappelschotel met Kruidige Vulling

Gegratineerde Tomaten-Aardappelschotel met Kruidige Vulling

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 kleine vleestomaten
  • 2 uien
  • 4 eetlepels boter
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel gehakte tuinkruiden bijv. peterselie, bieslook
  • Zout
  • Peper
  • 150 g geraspte Emmentaler
  • 400 g gekookte aardappels
  • 4 eieren
  • liter bouillon van tablet
  • liter melk
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • Bieslook voor garnering

Instructies

  • Snijd een dun kapje van de bovenkant van de tomaten en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje.
  • Snipper de tomatendekseltjes en de uien fijn.
  • Verhit de helft van de boter in een pan en laat de ui glazig worden.
  • Voeg de gehakte tomatenblokjes toe en laat ze 1 minuut meesmoren.
  • Voeg de kappertjes, gehakte tuinkruiden, zout en peper toe aan het mengsel.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Rasp de Emmentaler en meng de helft ervan door het uien-tomatenmengsel.
  • Vul de uitgeholde tomaten met dit mengsel en plaats ze in een ingevette ovenschaal.
  • Snijd de gekookte aardappels in plakjes en leg ze tussen de tomaten.
  • Klop de eieren los en meng met bouillon, melk, zout, peper en paprikapoeder.
  • Giet dit mengsel over de tomaten en aardappels.
  • Strooi de rest van de kaas over de bovenkant en verdeel hier en daar kleine klontjes boter.
  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200°C en laat de kaas in ongeveer 20 minuten gratineren.
  • Bestrooi het gerecht voor het serveren met verse bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voeg een vleugje knoflook toe aan de vulling voor extra smaak.
Serveer de schotel met een frisse groene salade.
Varieer met andere kruiden naar keuze voor een unieke smaakbeleving.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel