Gegratineerd Witlof met Noordzeegarnalen

Gegratineerde Witlof met Romige Garnalensaus

Luxe gegratineerde witlof met Noordzeegarnalen in een romige saus, heerlijk als bijgerecht of lichte hoofdmaaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 200 g Noordzeegarnalen gepeld
  • 4 dl room
  • 4 eierdooiers
  • 15 g boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak

Instructions

  • Reinig en was de stronkjes witlof en snijd ze fijn.
  • Voeg wat citroensap toe aan het water om verkleuring van het witlof te voorkomen.
  • Fruit het uitgelekte en fijngesneden witlof in de boter.
  • Voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Laat het zachtjes gaarstoven.
  • Haal de pan van het vuur en roer de garnalen door het witlofmengsel.
  • Bind de bereiding met de losgeklopte eierdooiers.
  • Controleer of het mengsel voldoende gekruid is.
  • Verdeel het witlofmengsel over diepe borden en plaats onder de grill tot het mooi gegratineerd is.
  • Serveer zeer warm met stukjes stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met knapperig stokbrood of een frisse groene salade voor een uitgebalanceerde maaltijd.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Muscadet past perfect bij de romige textuur en de ziltige smaak van de garnalen.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel / Zeevruchten
Land van herkomst België
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst