Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram aardappels
- 3 courgettes
- 1 el olijfolie
- 3 zalmmoten
- 20 cl kookroom
- 25 gram Parmezaanse kaas
- zout peper
Instructies
- Boen de aardappels schoon onder de kraan.
- Zet ze op in een ruime pan met water en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Als ze gaar zijn afgieten en af laten koelen.
- Pel de schil eraf en snijd ze in plakjes.
- Terwijl de aardappels koken, was de courgettes en snij de eindjes er vanaf.
- Snijd de courgettes in dunne plakken.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de courgettes totdat ze zacht zijn.
- Verhit de oven voor op 190°c
- Was de zalmmoten en haal er de eventuele vel af.
- Controleer op graten en verwijder deze.
- Snijd de zalm in stukken van ongeveer 2 cm.
- Verdeel de zalm, aardappelschijfjes en de courgettes in een ovenschaal.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de kookroom over het mengsel en strooi de kaas erover.
- Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 20 minuten gratineren.