Gegrild Breydelspek met gemengde groenten en chapati
Een complete en smaakvolle maaltijd met knapperig gegrild Breydelspek, een frisse salade van gemengde groenten en zelfgemaakte chapati. Dit Belgische hoofdgerecht is een verrassende combinatie van smaken en texturen.
Ingrediënten
- Arachideolie
- 2 eieren
- 8 tomaten
- 1 bloemkool
- 50 gram bloem
- 6 plakken Breydelspek van ongeveer 1 cm dik
- Broccoliroosjes
- kerstomaten
- 1 pompoen
- ¼ kg rapen
- 1 rode zuring
- Sesamolie
- Schijfje jonge wortel
- ¼ kg spruiten
- Verjus
- 170 ml water
- 175 gram volkorenmeel
- 60 gram yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Grill de plakken Breydelspek tot ze knapperig zijn.
- Meng de yoghurt met 50 gram bloem en smeer dit mengsel op het gegrilde spek.
- Bak het spek vervolgens verder in de oven tot het mengsel goudbruin is.
- Maak de gemengde groenten door rapen, tomaten, jonge wortel, bloemkool, pompoen, broccoliroosjes en spruiten te snijden en te mengen in een kom.
- Maak een vinaigrette door verjus, sesamolie en arachideolie te mengen.
- Giet deze over de gemengde groenten en meng goed.
- Voor de chapati: Meng het volkorenmeel met 50 gram bloem en voeg geleidelijk water toe.
- Kneed tot een soepel deeg en laat 30 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol deze dun uit tot schijfjes.
- Bak de schijfjes in een hete pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn.
- Garneer het gerecht met rode zuring en kerstomaten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer het gegrilde Breydelspek met de gemengde groenten, yoghurtsaus en chapati als een complete en evenwichtige maaltijd.Wijnadvies
Deze combinatie van gegrild Breydelspek en gemengde groenten vraagt om een stevige rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Merlot.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g