Een bord met gegrild knoflookbrood, besprenkeld met gouden olijfolie en gegarneerd met verse peterselie. De broodplakjes zijn perfect geroosterd met een knapperige rand en goudbruine kleur. Gepresenteerd op een rustieke schaal in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, verlicht door zacht natuurlijk licht.

Gegrild Knoflookbrood met Olijfolie

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grillpan of grillplaat
  • diep bord

Ingrediënten

  • 1 dikke snee oud witbrood
  • ½ teen knoflook
  • Extra vergine olijfolie
  • Grof zeezout
  • Versgemalen peper

Eventueel

  • versgeschaafde truffel

Instructies

  • Grill het brood goudbruin aan beide kanten.
  • Wrijf het gegrilde brood aan beide kanten in met de halve teen knoflook.
  • Leg het gegrilde brood in een diep bord en schenk er royaal olijfolie over.
  • Bestrooi met grof zeezout en versgemalen peper naar smaak.
  • Voor een extra luxe accent kun je het brood bestrooien met versgeschaafde zwarte truffel.
  • Serveer het warm en wees voorzichtig met knoeien door de olie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit knoflookbrood met olijfolie past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Sugar: 1.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Lunch
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij / Vegetarisch