Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grillpan of grillplaat
- diep bord
Ingrediënten
- 1 dikke snee oud witbrood
- ½ teen knoflook
- Extra vergine olijfolie
- Grof zeezout
- Versgemalen peper
Eventueel
- versgeschaafde truffel
Instructies
- Grill het brood goudbruin aan beide kanten.
- Wrijf het gegrilde brood aan beide kanten in met de halve teen knoflook.
- Leg het gegrilde brood in een diep bord en schenk er royaal olijfolie over.
- Bestrooi met grof zeezout en versgemalen peper naar smaak.
- Voor een extra luxe accent kun je het brood bestrooien met versgeschaafde zwarte truffel.
- Serveer het warm en wees voorzichtig met knoeien door de olie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit knoflookbrood met olijfolie past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdejo.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Sugar: 1.5 g