Gegrild varkenshaasje met doperwtencoulis

Gegrild varkenshaasje met doperwtencoulis

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje 600 g
  • 500 g tuinbonen en/of groene boontjes
  • 250 g doperwtjes diepvries
  • ½ l kippenbouillon
  • olijfolie
  • boter
  • bonenkruid
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snij het varkenshaasje in mootjes van ± 2 cm dik.
  • Kruid ze met peper en zout, bestrijk ze lichtjes met olijfolie en rooster ze kort aan beide kanten in de grillpan.
  • Zet ze nog 5 minuten in de oven op 180° C.
  • Kook de bonen beetgaar in gezouten water met een takje vers (of een mespunt gedroogbonenkruid.
  • Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan.
  • Warm ze op in een nootje boter en kruid ze naar smaak met peper en zout.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook met de doperwtjes.
  • Laat 1 minuut doorkoken, pureer met de staafmixer en kruid de erwtencoulis naar smaak bij met peper en zout.
  • Tip: Verdeel het vlees en de boontjes over de borden. Lepel er de erwtenpuree bij en dien op met aardappeltjes in de schil.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Tuinbonen schoonmaken is een karwei: ze moeten eerst gedopt én dan moet het fijne vliesje er nog worden afgehaald. Dat laatste werkje gaat supersnel als u de tuinbonen eerst blancheert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees