Gegrild varkenshaasje met doperwtencoulis
Equipment
Ingrediënten
- 1 varkenshaasje 600 g
- 500 g tuinbonen en/of groene boontjes
- 250 g doperwtjes diepvries
- ½ l kippenbouillon
- olijfolie
- boter
- bonenkruid
- peper
- zout
Instructies
- Snij het varkenshaasje in mootjes van ± 2 cm dik.
- Kruid ze met peper en zout, bestrijk ze lichtjes met olijfolie en rooster ze kort aan beide kanten in de grillpan.
- Zet ze nog 5 minuten in de oven op 180° C.
- Kook de bonen beetgaar in gezouten water met een takje vers (of een mespunt gedroogbonenkruid.
- Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan.
- Warm ze op in een nootje boter en kruid ze naar smaak met peper en zout.
- Breng de kippenbouillon aan de kook met de doperwtjes.
- Laat 1 minuut doorkoken, pureer met de staafmixer en kruid de erwtencoulis naar smaak bij met peper en zout.
- Tip: Verdeel het vlees en de boontjes over de borden. Lepel er de erwtenpuree bij en dien op met aardappeltjes in de schil.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Tuinbonen schoonmaken is een karwei: ze moeten eerst gedopt én dan moet het fijne vliesje er nog worden afgehaald. Dat laatste werkje gaat supersnel als u de tuinbonen eerst blancheert.