Gegrilde aardappelspiesjes met courgette en bacon

Zomerse aardappelspiesjes barbecue-stijl met gegrilde courgette op spies, krokante bacon en sesamzaad – een smaakvol gegrild groenten recept en ideaal spiesjes bijgerecht voor op de barbecue.

Gegrilde aardappelspiesjes met courgette en bacon

Smaakvolle spiesjes van aardappel, courgette en krokante bacon, perfect voor op de barbecue of grillpan.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 8 middelgrote aardappels
  • Maïsolie om in te kwasten
  • Plakjes bacon
  • Sesamzaad

Instructies

  • Snijd de courgette in stukken van 5 cm lang en vervolgens in repen van 1 cm breed.
  • Wikkel per 5 à 6 courgettestukjes in een plakje bacon.
  • Kook de aardappels met schil bijna gaar en snijd ze doormidden.
  • Klem elk groentepakketje tussen twee aardappelhelften.
  • Steek de pakketjes aan een grillpen.
  • Kwast de spiesjes in met maïsolie.
  • Bestrooi ze met sesamzaad.
  • Rooster de spiesjes rondom in 10 minuten gaar en goudbruin op de barbecue of grillpan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip of knoflooksaus als bijgerecht bij een zomerse barbecue.
Wijnadvies:
Past goed bij een frisse rosé of een lichte witte wijn zoals Verdejo of Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 243 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 9 g | Vet: 13 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Zomer