Gegrilde aardappelspiesjes met courgette en bacon
Smaakvolle spiesjes van aardappel, courgette en krokante bacon, perfect voor op de barbecue of grillpan.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 8 middelgrote aardappels
- Maïsolie om in te kwasten
- Plakjes bacon
- Sesamzaad
Instructies
- Snijd de courgette in stukken van 5 cm lang en vervolgens in repen van 1 cm breed.
- Wikkel per 5 à 6 courgettestukjes in een plakje bacon.
- Kook de aardappels met schil bijna gaar en snijd ze doormidden.
- Klem elk groentepakketje tussen twee aardappelhelften.
- Steek de pakketjes aan een grillpen.
- Kwast de spiesjes in met maïsolie.
- Bestrooi ze met sesamzaad.
- Rooster de spiesjes rondom in 10 minuten gaar en goudbruin op de barbecue of grillpan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip of knoflooksaus als bijgerecht bij een zomerse barbecue.
Wijnadvies:
Past goed bij een frisse rosé of een lichte witte wijn zoals Verdejo of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 243 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 9 g | Vet: 13 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g