Gegrilde Ananas met Kaas en Kokos

Gegrilde Ananas met Kaas en Kokos

Gegrilde Ananas met Kaas en Kokos

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 schijven ananas
  • 4 plakjes kaas bijvoorbeeld Goudse kaas
  • Gemalen kokos
  • Boter

Instructies

  • Bedek elke schijf ananas met een plakje kaas en strooi er wat gemalen kokos over.
  • Bestrijk 4 stukjes aluminiumfolie lichtjes met boter.
  • Leg op elk stuk folie een schijf ananas met kaas.
  • Vouw het aluminiumfolie goed dicht om pakketjes te vormen, zodat de kaas niet kan weglopen.
  • Verhit de barbecue tot middelhoog vuur.
  • Leg de pakketjes op de barbecue en grill ze gedurende ongeveer 7 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de ananas zacht en lichtbruin is geworden.
  • Haal de pakketjes van de barbecue en serveer ze direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gegrilde ananas met kaas en kokos als bijgerecht bij gegrild vlees of vis, of als verrassend dessert na een barbecue.

Wijnadvies:

Bij dit gerecht past goed een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer of een demi-sec Champagne, die de zoete en hartige smaken mooi balanceert.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 7 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch