Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 schijven ananas
- 4 plakjes kaas bijvoorbeeld Goudse kaas
- Gemalen kokos
- Boter
Instructies
- Bedek elke schijf ananas met een plakje kaas en strooi er wat gemalen kokos over.
- Bestrijk 4 stukjes aluminiumfolie lichtjes met boter.
- Leg op elk stuk folie een schijf ananas met kaas.
- Vouw het aluminiumfolie goed dicht om pakketjes te vormen, zodat de kaas niet kan weglopen.
- Verhit de barbecue tot middelhoog vuur.
- Leg de pakketjes op de barbecue en grill ze gedurende ongeveer 7 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de ananas zacht en lichtbruin is geworden.
- Haal de pakketjes van de barbecue en serveer ze direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegrilde ananas met kaas en kokos als bijgerecht bij gegrild vlees of vis, of als verrassend dessert na een barbecue.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past goed een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer of een demi-sec Champagne, die de zoete en hartige smaken mooi balanceert.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 7 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 8 g