Gegrilde Ananassalade met Mascarpone en Basilicum
Equipment
Ingrediënten
- 1 ananas
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel vloeibare honing
- ½ bakje mascarpone
- 8 blaadjes basilicum
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Maak de ananas schoon en snijd hem in de lengte in dunne plakken.
- Rooster de plakken in een hete grillpan totdat aan weerszijden goudbruine strepen ontstaan.
- Klop het citroensap en de honing door de mascarpone.
- Stapel enkele plakken warme ananas dakpansgewijs op vier borden en druppel de mascarponedressing eroverheen.
- Snijd de basilicum in fijne reepjes en meng ze met de vanillesuiker.
- Strooi dit mengsel over de gegrilde ananassalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze salade is het lekkerst als deze lauwwarm geserveerd wordt. Combineer het met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Sugar: 20 g