Gegrilde Ananassalade met Mascarpone en Basilicum

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • ½ bakje mascarpone
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Maak de ananas schoon en snijd hem in de lengte in dunne plakken.
  • Rooster de plakken in een hete grillpan totdat aan weerszijden goudbruine strepen ontstaan.
  • Klop het citroensap en de honing door de mascarpone.
  • Stapel enkele plakken warme ananas dakpansgewijs op vier borden en druppel de mascarponedressing eroverheen.
  • Snijd de basilicum in fijne reepjes en meng ze met de vanillesuiker.
  • Strooi dit mengsel over de gegrilde ananassalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze salade is het lekkerst als deze lauwwarm geserveerd wordt. Combineer het met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch