Gegrilde Andijvie met Romige Gorgonzola
Equipment
- grill
- grote koekenpan
Ingredients
- 3 kleine andijviestronkjes à ca. 200 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g gorgonzola kaas
Instructions
- as de andijvie en laat deze uitlekken.
- Scheur de stronkjes in 2 gelijke delen, waarbij je een klein stukje van de onderkant van de stronk snijdt maar de bladeren aan de stronk laat zitten.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan.
- Bak 2 halve stronkjes andijvie ongeveer 1 minuut.
- Keer de stronken en bak aan de andere kant nog 2 minuten, tot de bladeren bijna gaar zijn.
- Leg de stronken met de snijkant naar boven naast elkaar in een ovenschaal.
- Herhaal deze stappen met de andere 2 stronken andijvie en leg ze ook in de ovenschaal.
- Verkruimel de gorgonzola over de andijvie.
- Zet de ovenschaal ongeveer 3 minuten onder de hete grill, tot de kaas gesmolten is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De fruitige en licht zure tonen van de wijn vullen de romige gorgonzola aan en zorgen voor een gebalanceerde smaakervaring.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 12 g | Vet: 32 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 1 g