Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grillpan, of barbecue
Ingrediënten
- 2 grote appels bijvoorbeeld Golden Delicious
- 1 kleine banaan geschild en geplet
- 6 bolletjes vanille-ijs
- 1 Vitabis koek of een andere volkoren koek, verkruimeld
- 1 eetlepel olie bijvoorbeeld zonnebloemolie
- 6 takjes munt
- Bakje verse frambozen of aardbeien ter decoratie
Instructies
- Meng in een kom het vanille-ijs met de geplette banaan en verkruimelde koek.
- Plaats dit mengsel terug in de diepvries om op te stijven terwijl je de appels voorbereidt.
- Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd ze vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Bestrijk beide zijden van de appelschijfjes lichtjes met olie.
- Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
- Grill de appelschijfjes aan beide zijden kort, totdat ze mooie grillstrepen hebben en iets zachter zijn geworden.
- Leg op een dessertbordje het eerste schijfje appel in het midden van het bord.
- Schep hierop een bolletje van het opgesteven vanille-ijs.
- Plaats daarop het tweede schijfje appel, zodat je een klein torentje krijgt.
- Leg bovenop het torentje een mooi takje munt voor de frisse smaak en decoratie.
- Garneer eventueel met verse frambozen en/of aardbeien rondom het torentje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gegrilde appel meteen, voordat het ijs begint te smelten, voor een heerlijk fris dessert.
Wijnadvies:
Bij dit dessert past goed een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese of een Moscato d'Asti, die de fruitige en zoete smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal