Gegrilde Appel met Fruitijs en Verse Munt

Porties: 6 personen
(plus tijd om het ijsmengsel te laten opstijven in de vriezer) 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grillpan, of barbecue

Ingrediënten

  • 2 grote appels bijvoorbeeld Golden Delicious
  • 1 kleine banaan geschild en geplet
  • 6 bolletjes vanille-ijs
  • 1 Vitabis koek of een andere volkoren koek, verkruimeld
  • 1 eetlepel olie bijvoorbeeld zonnebloemolie
  • 6 takjes munt
  • Bakje verse frambozen of aardbeien ter decoratie

Instructies

  • Meng in een kom het vanille-ijs met de geplette banaan en verkruimelde koek.
  • Plaats dit mengsel terug in de diepvries om op te stijven terwijl je de appels voorbereidt.
  • Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd ze vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Bestrijk beide zijden van de appelschijfjes lichtjes met olie.
  • Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
  • Grill de appelschijfjes aan beide zijden kort, totdat ze mooie grillstrepen hebben en iets zachter zijn geworden.
  • Leg op een dessertbordje het eerste schijfje appel in het midden van het bord.
  • Schep hierop een bolletje van het opgesteven vanille-ijs.
  • Plaats daarop het tweede schijfje appel, zodat je een klein torentje krijgt.
  • Leg bovenop het torentje een mooi takje munt voor de frisse smaak en decoratie.
  • Garneer eventueel met verse frambozen en/of aardbeien rondom het torentje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gegrilde appel meteen, voordat het ijs begint te smelten, voor een heerlijk fris dessert.

Wijnadvies:

Bij dit dessert past goed een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese of een Moscato d'Asti, die de fruitige en zoete smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Fruit / IJs / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch