Gegrilde Bananen met Likeur en Gekarameliseerde Amandelen
Geniet van een decadente gegrilde banaan met een mix van sinaasappelsap, likeuren, en knapperige gekarameliseerde amandelen. Een heerlijk nagerecht voor speciale gelegenheden!
Equipment
- sauspan
Ingrediënten
- 6 rijpe bananen
- 6 stukken aluminiumfolie 30x40 cm
- 3 dl verse sinaasappelsap
- 200 g suiker voor sinaasappelmix
- 1 dl Cointreau
- 1 dl Grand Marnier
- 1 dl Bacardi rum
- 1 dl Passoã
- 200 g geschaafde amandelen
- 150 g suiker voor amandelen
- ½ dl stijfgeklopte room met suiker
Instructies
- Breng het sinaasappelsap met 200 g suiker aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
- Haal van het vuur en meng met de Cointreau, Grand Marnier, Bacardi rum, en Passoã.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Pel de bananen en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie.
- Vouw het folie om de banaan tot een klein bootje, laat de bovenkant open en giet een beetje sinaasappelmix bij elke banaan.
- Vouw het folie goed dicht.
- Grill de pakketjes 8-10 minuten in een grillpan op een middelhoge temperatuur, zodat de drank niet ontsnapt.
- Klop intussen de slagroom stijf en bruneer de amandelen door ze met 150 g suiker in een pan te roosteren tot ze goudbruin zijn.
- Laat afkoelen en maak ze daarna fijn.
- Haal de bananen van het vuur, vouw het folie deels open, spuit een toef slagroom op elke banaan en bestrooi met de gekarameliseerde amandelen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 40 g