Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 beenham van ca. 400 g
- 4 takjes rozemarijn
- 8 takjes tijm
- 4 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels basterdsuiker
- Peper & zout naar smaak
- Olijfolie
- 4 dikke plakken brioche brood
- 50 g gebroken walnoten
- 100 g roquefort kaas
- Handvol rucola
- Balsamicoazijn
Instructies
- Snijd de ham 3 keer horizontaal in over de lengte, zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt.
- Ris de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
- Meng ze met grove mosterd, bruine suiker, honing, peper en zout.
- Smeer de ham rondom en aan de binnenkant in met dit mengsel, vouw de ham weer terug en bind hem op met rolladetouw.
- Doe de ham in een dichte stoomovenpan en plaats deze in de stoomoven op 80°C gedurende ongeveer 45 minuten.
- Laat de ham afkoelen en verpak hem in plasticfolie.
- Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Voor het serveren, grill de plakken brioche brood droog in een grillpan en besprenkel met olijfolie.
- Snijd dunne plakken van de ham en leg ze op het gegrilde brioche brood.
- Meng de rucola lichtjes met balsamicoazijn en leg dit op de ham.
- Verdeel de walnoten en roquefort kaas over de rucola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze rijke en hartige sandwich vraagt om een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot om de smaken goed aan te vullen.Voedingswaarden
Calories: 590 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 12 g