Gegrilde biefstuk met bearnaisesaus

Gegrilde biefstuk met bearnaisesaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 4 stukken biefstuk of tournedos of T-Bone
  • 200 g boter
  • 1 kervel verse gehakte
  • 1 deciliter water koud
  • 2 soeplepels dragon gehakte
  • zout
  • 30 g sjalotten
  • olie
  • 3 eierdooiers
  • 1 koffielepel peper grof gemalen
  • peper
  • zout
  • 1 deciliter alcohol of dragonazijn

Instructies

  • Laat de boter op een heel zacht vuur smelten (indien nodig au bain-marie), zonder te roeren.
  • Als ze volledig gesmolten is, schuimt u ze af en laat u ze afkoelen.
  • Snipper intussen de sjalotten.
  • Doe ze in een steelpan met de azijn, de peper en 1 soeplepel gehakte dragon.
  • Laat sudderen tot er slechts een vierde van de vloeistof overblijft.
  • Neem de pan van het vuur, voeg er koud water bij en filtreer het mengsel.
  • De vloeistof die u bekomt doet u opnieuw in de pan.
  • Verwarm de pan au bain-marie, doe er de eidooiers bij en klop krachtig met een garde tot u een schuimende substantie krijgt zoals bij een sabayon.
  • Neem de pan van het vuur en voeg er beetje bij beetje de geklaarde boter bij.
  • Blijf goed mengen.
  • Breng op smaak, doe er de gehakte kervel bij en de rest van de dragon.
  • Dien lauwwarm op met het gegrilde vlees van uw keuze.
  • Geef er frietjes bij. Wanneer u de saus iets te dik vindt, kunt u er een beetje koud water bijvoegen.
  • Gaat de saus schiften, klop ze dan op met een ijsblokje.
  • U kunt de helft van de azijn eventueel vervangen door witte wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees