Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediƫnten
Instructies
- Laat de boter op een heel zacht vuur smelten (indien nodig au bain-marie), zonder te roeren.
- Als ze volledig gesmolten is, schuimt u ze af en laat u ze afkoelen.
- Snipper intussen de sjalotten.
- Doe ze in een steelpan met de azijn, de peper en 1 soeplepel gehakte dragon.
- Laat sudderen tot er slechts een vierde van de vloeistof overblijft.
- Neem de pan van het vuur, voeg er koud water bij en filtreer het mengsel.
- De vloeistof die u bekomt doet u opnieuw in de pan.
- Verwarm de pan au bain-marie, doe er de eidooiers bij en klop krachtig met een garde tot u een schuimende substantie krijgt zoals bij een sabayon.
- Neem de pan van het vuur en voeg er beetje bij beetje de geklaarde boter bij.
- Blijf goed mengen.
- Breng op smaak, doe er de gehakte kervel bij en de rest van de dragon.
- Dien lauwwarm op met het gegrilde vlees van uw keuze.
- Geef er frietjes bij. Wanneer u de saus iets te dik vindt, kunt u er een beetje koud water bijvoegen.
- Gaat de saus schiften, klop ze dan op met een ijsblokje.
- U kunt de helft van de azijn eventueel vervangen door witte wijn.