Gegrilde black tiger garnalensalade met balsamicodressing
Een frisse salade met gegrilde black tiger garnalen en een smaakvolle balsamicodressing.
Equipment
- mengbeker
Ingrediënten
- 10 black tiger garnalen gepeld
- 100 g veldsla
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 scheutje ketjap manis
- 1 scheutje olijfolie
- Voor de dressing:
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1½ theelepel groene pesto genovese
Instructies
- Verdeel de veldsla over de borden.
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een mengbeker en sprenkel over de veldsla.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de garnalen om en om tot ze gaar zijn.
- Voeg de uitgeperste knoflook toe aan de garnalen en bak kort mee.
- Meng de chilisaus en ketjap door de garnalen in de pan en roer goed.
- Verdeel de gegrilde garnalen over de veldsla en schenk de saus erover.
- Serveer de salade met sneetjes stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg wat geroosterde pijnboompitten toe voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een droge, frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij deze garnalensalade.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 10 g | Vet: 13 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g