Gegrilde black tiger garnalensalade met balsamicodressing

Gegrilde black tiger garnalensalade met balsamicodressing

Een frisse salade met gegrilde black tiger garnalen en een smaakvolle balsamicodressing.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 10 black tiger garnalen gepeld
  • 100 g veldsla
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 scheutje ketjap manis
  • 1 scheutje olijfolie
  • Voor de dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • theelepel groene pesto genovese

Instructies

  • Verdeel de veldsla over de borden.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een mengbeker en sprenkel over de veldsla.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de garnalen om en om tot ze gaar zijn.
  • Voeg de uitgeperste knoflook toe aan de garnalen en bak kort mee.
  • Meng de chilisaus en ketjap door de garnalen in de pan en roer goed.
  • Verdeel de gegrilde garnalen over de veldsla en schenk de saus erover.
  • Serveer de salade met sneetjes stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg wat geroosterde pijnboompitten toe voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een droge, frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij deze garnalensalade.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 10 g | Vet: 13 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij