Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- wijde schaal
Ingrediƫnten
- 4 eetlepels Chinese sojasaus
- 4 eetlepels droge sherry
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 teentjes knoflook geperst
- 400 gram kabeljauwfilet diepvries
- 100 gram Noorse garnalen diepvries
- 1 bosje bosuitjes in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel sesamolie
Instructies
- Voorbereiden:
- Meng in een wijde schaal de Chinese sojasaus, droge sherry, gembersiroop en geperste knoflook.
- Leg de bevroren kabeljauwfilet in de marinade en laat afgedekt in de koelkast minimaal 3 uur marineren, waarbij je af en toe de vis keert.
- Laat de Noorse garnalen in een zeef ontdooien gedurende ongeveer 1 uur.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Bereiden:
- Leg op het aanrecht 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm uit.
- Haal de gemarineerde kabeljauw uit de marinade en snijd in 4 stukken.
- Leg elk stuk op een stuk aluminiumfolie.
- Verdeel de gesneden bosui en ontdooide garnalen gelijkmatig over de kabeljauw.
- Vouw de folie tot pakketjes dicht en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
- Op de barbecue:
- Verwarm de barbecue voor tot middelhoog vuur.
- Leg de vispakketjes op de barbecue en laat ze in ongeveer 15 minuten gaar worden.
- Vouw de pakketjes voorzichtig open en besprenkel de vis met sesamolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gegrilde vispakketjes direct van de barbecue. Ze kunnen worden geserveerd met gestoomde rijst en een frisse salade.
Wijnadvies:
Deze Chinese vispakketjes passen goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, die de frisse en lichte smaken van de vis en marinade aanvullen zonder te overheersen.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 800 g