Gegrilde Courgetteschijfjes met Brie
Equipment
- kommetje
- houten spatel
Ingrediënten
- 1 kleine courgette
- 1 eetlepel gemengde kruidenpasta uit tube, koelvak
- 1 eetlepel olie
- 12 olijven met piment
- 125 g brie
Instructies
- Snijd de courgette schuin in 12 plakken van 1 cm dik.
- Roer de kruidenpasta los met de olie in een kom en meng de courgetteplakken hierdoor.
- Halveer de plakken brie (of snijd roombrie in 12 plakjes) en leg ze op een bord.
- Snijd de olijven in 3 plakjes en zet ze in een kommetje naast de brie.
- Leg de courgetteplakken op een hete grillpan.
- Keer de plakken met een houten spatel wanneer de onderkant bruin begint te worden.
- Bak nog even tot de andere zijde ook bruin is.
- Leg de gebakken courgetteplakken in een pannetje en bestrooi ze met peper en zout.
- Leg een plakje brie en 3 plakjes olijf erop.
- Zet het pannetje onder het grillelement in de oven tot de brie gesmolten is en begint te kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige brie en de gegrilde courgette.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 7 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g