Gegrilde Eendenborst in Sinaasappel-Port Glans

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 ml sinaasappelsap
  • 160 ml gevogeltefond
  • 50 ml rode port
  • 1 theelepel aardappelzetmeel optioneel
  • 2 eendenborstfilets op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Laat het sinaasappelsap samen met de gevogeltefond en rode port op hoog vuur in circa 15-20 minuten inkoken tot een dikke, stroperige saus.
  • Bind de saus eventueel met 1 theelepel aardappelzetmeel.
  • Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en kruid ze naar smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met olie.
  • Verhit een grillpan en gril de filets op het vetlaagje gedurende 4-5 minuten, keer ze om en gril ze nog 1 minuut.
  • Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 minuten garen.
  • Neem 1 eetlepel van het eendenvet uit de grillpan en roer dat door de sinaasappel-portsaus.
  • Serveer de gegrilde eendenborst met de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaak van de eendenborst en de zoete, kruidige saus.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 12 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm