Gegrilde Eendenborst in Sinaasappel-Port Glans
Ingrediënten
- 150 ml sinaasappelsap
- 160 ml gevogeltefond
- 50 ml rode port
- 1 theelepel aardappelzetmeel optioneel
- 2 eendenborstfilets op kamertemperatuur
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Laat het sinaasappelsap samen met de gevogeltefond en rode port op hoog vuur in circa 15-20 minuten inkoken tot een dikke, stroperige saus.
- Bind de saus eventueel met 1 theelepel aardappelzetmeel.
- Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en kruid ze naar smaak met zout en peper.
- Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met olie.
- Verhit een grillpan en gril de filets op het vetlaagje gedurende 4-5 minuten, keer ze om en gril ze nog 1 minuut.
- Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 minuten garen.
- Neem 1 eetlepel van het eendenvet uit de grillpan en roer dat door de sinaasappel-portsaus.
- Serveer de gegrilde eendenborst met de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaak van de eendenborst en de zoete, kruidige saus.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 12 mg | Sugar: 10 g