Gegrilde Entrecôte met Groene Olijvensaus
Ingrediënten
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 50 g boter
- 1 bakje verse groene tapenade 100 g
- 200 ml droge witte wijn
- 200 ml kookroom
- Versgemalen zwarte peper
- 4 entrecôtes op kamertemperatuur
Instructies
- Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de sjalotten zachtjes gedurende 2 minuten.
- Voeg de groene tapenade toe en bak deze nog 1 minuut mee.
- Voeg de helft van de witte wijn toe en roer de kookroom erdoor.
- Laat de saus op laag vuur binden.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de entrecôtes met zwarte peper.
- Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de entrecôtes afhankelijk van de gewenste gaarheid gedurende 2-4 minuten per kant.
- Keer het vlees regelmatig.
- Leg de entrecôtes op vier warme borden.
- Roer de overgebleven witte wijn door het achtergebleven bakvet in de koekenpan om de aanbaksels los te maken.
- Giet de jus vervolgens door de saus.
- Schep de saus over de entrecôtes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een mooie rode Bordeaux wijn, zoals een Médoc of een Pauillac, past goed bij dit gerecht vanwege de stevige smaken van het vlees en de olijvensaus.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 38 g | Vet: 45 g | Sugar: 2 g