Gegrilde Entrecôte met Groene Olijvensaus

Gegrilde Entrecôte met Groene Olijvensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 50 g boter
  • 1 bakje verse groene tapenade 100 g
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 entrecôtes op kamertemperatuur

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de sjalotten zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de groene tapenade toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de witte wijn toe en roer de kookroom erdoor.
  • Laat de saus op laag vuur binden.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de entrecôtes met zwarte peper.
  • Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de entrecôtes afhankelijk van de gewenste gaarheid gedurende 2-4 minuten per kant.
  • Keer het vlees regelmatig.
  • Leg de entrecôtes op vier warme borden.
  • Roer de overgebleven witte wijn door het achtergebleven bakvet in de koekenpan om de aanbaksels los te maken.
  • Giet de jus vervolgens door de saus.
  • Schep de saus over de entrecôtes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een mooie rode Bordeaux wijn, zoals een Médoc of een Pauillac, past goed bij dit gerecht vanwege de stevige smaken van het vlees en de olijvensaus.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 38 g | Vet: 45 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij