Gegrilde Forel met Citroen-Peterselie Boter

Porties: 2 Personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • barbecue of grill
  • Kwast voor bestrijken

Ingrediënten

  • 2 schoongemaakte forellen
  • 25 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Vermeng in een mengkom de gesmolten boter met het citroensap en de fijngehakte peterselie.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe aan het botermengsel.
  • Bestrijk de schoongemaakte forellen van binnen en van buiten royaal met het botermengsel.
  • Verhit de barbecue of grill op middelhoog vuur.
  • Leg de forellen op de barbecue of grill en gril ze gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Draai de vissen regelmatig om en bestrijk ze telkens met het botermengsel om ze sappig te houden.
  • De forellen zijn klaar als het vlees gemakkelijk loskomt van de graat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de lichte en frisse smaken van de gegrilde forel.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 38 g | Vet: 16 g | Zout: 0.5 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Zout arm