Geroosterde forel met salsa verde

Gegrilde Forel met Groene Salsa

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 forellen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 15 g basilicum
  • 30 g peterselie
  • 2 theelepels pittige mosterd
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 125 ml milde olijfolie
  • ½ citroen geperst
  • 15 g verse tijm
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de groene salsa door de knoflook, basilicum, peterselie, mosterd, wijnazijn en 100 ml olijfolie te mengen met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd met een scherp mes beide zijden van de forellen enkele malen in.
  • Wrijf de buitenkanten en buikholten van de forellen in met de resterende olijfolie en citroensap.
  • Strooi 1/2 theelepel zout en peper over de vissen.
  • Verdeel de tijm in 4 gelijke porties en stop de takjes in de buikholten van de forellen.
  • Rooster de forellen in visklemmen ongeveer 10 minuten op de barbecue, halverwege omdraaien.
  • Serveer de forellen met de groene salsa.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 510 kcal | Protein: 34 g | Vet: 41 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Vis
Land van herkomst Australië
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm