Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 forellen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 15 g basilicum
- 30 g peterselie
- 2 theelepels pittige mosterd
- 1 eetlepel wijnazijn
- 125 ml milde olijfolie
- ½ citroen geperst
- 15 g verse tijm
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Maak de groene salsa door de knoflook, basilicum, peterselie, mosterd, wijnazijn en 100 ml olijfolie te mengen met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd met een scherp mes beide zijden van de forellen enkele malen in.
- Wrijf de buitenkanten en buikholten van de forellen in met de resterende olijfolie en citroensap.
- Strooi 1/2 theelepel zout en peper over de vissen.
- Verdeel de tijm in 4 gelijke porties en stop de takjes in de buikholten van de forellen.
- Rooster de forellen in visklemmen ongeveer 10 minuten op de barbecue, halverwege omdraaien.
- Serveer de forellen met de groene salsa.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 510 kcal | Protein: 34 g | Vet: 41 g