Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 g garnalen gepeld en schoongemaakt
- 3 sjalotten fijngehakt
- Schil en sap van 1 limoen
- Een snufje cayennepeper
- 3 eetlepels olijfolie
- 6 paprika's in kleine blokjes gesneden
- 1 theelepel honing
- 200 ml droge witte wijn
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng de garnalen, 1 fijngehakte sjalot, limoenschil en -sap in een kom.
- Breng op smaak met zout en een snufje cayennepeper.
- Laat marineren terwijl je de paprikacompote bereidt.
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem.
- Fruit de resterende sjalot goudbruin.
- Voeg de paprika toe en bak deze zachtjes mee, terwijl je regelmatig roert.
- Voeg de honing, witte wijn, gedroogde tijm en 150 ml water toe.
- Laat de paprika's sudderen met het deksel schuin op de pan op matig vuur tot bijna al het vocht is verdampt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de paprikacompote over vier borden.
- Schep de gemarineerde garnalen en de marinade er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met geroosterd brood en/of rijst.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc zou goed samengaan met dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 10 g