Gegrilde Gehaktburgers met Komkommersalade

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 15 g verse munt fijngesneden
  • 1 komkommer
  • 1 pak Marokkaanse couscous 250 g
  • 100 ml knoflooksaus

Instructies

  • Kneed het gehakt met het ei, paneermeel, de helft van de fijngesneden munt, en een mespunt zout en peper.
  • Draai 4 ballen van het gehakt en druk ze plat tot schijven.
  • Verwarm een grillpan voor en rooster de gehaktburgers hierop gedurende 6-7 minuten per kant, tot ze bruin en gaar zijn.
  • Schaaf de komkommer met een keukenmachine of snijd hem in dunne plakjes.
  • Meng de komkommer in een schaal met de resterende fijngesneden munt en breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de Marokkaanse couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de couscous en komkommersalade over de borden.
  • Leg de gegrilde gehaktburgers naast de couscous en schep de knoflooksaus erover.
  • Serveer de gegrilde gehaktburgers met komkommersalade direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht. De wijn zal de smaken van het gehakt en de komkommersalade complementeren en zorgen voor een heerlijke maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Extra aanwijzing Snel te maken