Gegrilde Gehaktkoekjes met Kaas

Goudbruine gehaktkoekjes met gesmolten kaas en paprikapoeder, geserveerd op een rustiek bord met salade en groenten op een houten tafel.

Gegrilde Gehaktkoekjes met Kaas

Sappige gehaktkoekjes gegrild met gesmolten kaas en een vleugje paprika. Een snelle en smaakvolle maaltijd voor elke gelegenheid.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 16 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 500 g gehakt half-om-half
  • Zout
  • Peper
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 8 plakken belegen kaas
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de grill voor.
  • Meng het gehakt met zout, peper, ui, ei en paneermeel.
  • Vorm van het gehakt 8 platte koekjes.
  • Leg de gehaktkoekjes onder de grill.
  • Grilleer de koekjes 8 minuten aan elke kant.
  • Leg de plakken kaas op de gegrilde koekjes.
  • Laat de kaas onder de grill snel smelten.
  • Bestrooi de gesmolten kaas met paprikapoeder.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gegrilde gehaktkoekjes met broodjes, aardappelpuree of een salade. Lekker met ketchup of mosterd.
Wijnadvies:
Een fruitige, rode wijn zoals een Merlot of een koud biertje.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Barbecue / Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden