Gegrilde groenten met zachte tofucrème
AllerHande april 2003
Equipment
Ingrediënten
- 1 schaaltje tofu naturel 375 g in blokjes
- 1 bak groene pesto 100 g
- 3 eetlepel(s) slagroom
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 dl olijfolie
- 1 rode paprika in repen
- ½ duopakje aardappelschijfjes à 700 g
- 2 zongedroogde tomaten op olie in reepjes
Instructies
- In hoge smalle mengkom tofu, pesto en slagroom met staafmixer tot gladde crème pureren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Aubergine en courgette wassen en in de lengte in dikke plakken snijden.
- Knoflook door olie roeren.
- Aubergine, courgette en paprika bestrijken met knoflookolie en met zout en peper bestrooien.
- Grillpan verhitten.
- Groenten in porties in 5-7 minuten mooi bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
- Intussen in koekenpan rest van knoflookolie verhitten en aardappelschijfjes in 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Gegrilde groenten warmhouden.
- Gegrilde groenten, aardappels en paprikarepen over vier borden verdelen.
- Garneren met reepjes zongedroogde tomaat.
- Tofucrème apart erbij geven.