Gegrilde groenten met zachte tofucrème

Gegrilde groenten met zachte tofucrème

AllerHande april 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schaaltje tofu naturel 375 g in blokjes
  • 1 bak groene pesto 100 g
  • 3 eetlepel(s) slagroom
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 dl olijfolie
  • 1 rode paprika in repen
  • ½ duopakje aardappelschijfjes à 700 g
  • 2 zongedroogde tomaten op olie in reepjes

Instructies

  • In hoge smalle mengkom tofu, pesto en slagroom met staafmixer tot gladde crème pureren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aubergine en courgette wassen en in de lengte in dikke plakken snijden.
  • Knoflook door olie roeren.
  • Aubergine, courgette en paprika bestrijken met knoflookolie en met zout en peper bestrooien.
  • Grillpan verhitten.
  • Groenten in porties in 5-7 minuten mooi bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
  • Intussen in koekenpan rest van knoflookolie verhitten en aardappelschijfjes in 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Gegrilde groenten warmhouden.
  • Gegrilde groenten, aardappels en paprikarepen over vier borden verdelen.
  • Garneren met reepjes zongedroogde tomaat.
  • Tofucrème apart erbij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch