Gegrilde Hertenbiefstuk met Rodeportsaus
Equipment
Ingrediënten
- 150 g boter
- 100 g suiker
- 2 eetlepels verse tijm
- 12 kleine uien gepeld en gehalveerd
- 1 pot wildfond 380 ml
- 8 hertenbiefstukjes op kamertemperatuur
- 4 sinaasappels in plakken
- 200 ml rode port
- 75 g veldsla
Instructies
- erwarm de oven voor op 200 °C.
- Smelt de helft van de boter in een kleine braadslede en strooi er de suiker, tijm en peper naar smaak over.
- Leg de uien met de snijkant naar beneden in de braadslede.
- Verdeel een kwart van de wildfond tussen de uien en laat ze in 25-35 minuten gaar worden, keer ze halverwege.
- Bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en peper naar smaak.
- Bak ze in een grote koekenpan in de rest van de boter op hoog vuur in 2-3 minuten per kant bruin (ze mogen vanbinnen nog rosé zijn).
- Leg de biefstukjes naast elkaar op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 225 °C.
- Bak de plakken sinaasappel in het bakvet bruin en leg ze op een bord.
- Schenk de port en de rest van de fond bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot saus.
- Haal de folie van de bakplaat en schuif hem in de oven.
- Laat de hertenbiefstukjes in 4-5 minuten per kant rosé worden.
- Snijd de biefstukjes in plakken en leg ze op warme borden.
- Schep er wat rodeportsaus overheen en leg de gekonfijte uien en plakken sinaasappel ernaast met een pluk veldsla ertussen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze rijke en krachtige maaltijd vraagt om een stevige rode wijn. Een volle, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon zou uitstekend passen bij de intense smaken van de hertenbiefstuk en de rodeportsaus.Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 32 g | Vet: 30 g | Zout: 1.3 mg | Sugar: 34 g