Gegrilde Kabeljauw met Romige Witte Bonenpuree
Geniet van deze heerlijke combinatie van malse kabeljauw met romige witte bonenpuree en knapperige snijbonen!
Equipment
- Kleine pan
- Staafmixer of keukenmachine
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 1 pot witte bonen 370 g, uitgelekt
- 100 ml melk
- ½ theelepel bonenkruid
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g kabeljauwfilet
- ½ teentje knoflook fijngehakt
- 150 g panklare snijbonen
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- poel de witte bonen af onder koud water in een zeef.
- Verwarm de bonen in een kleine pan met melk, bonenkruid en een mespunt zout.
- Pureer de bonen met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde puree, voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe.
- Schep de bonenpuree terug in de pan en houd warm op laag vuur, roer af en toe door.
- Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi met zout en peper.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilet goudbruin en gaar, ongeveer 4 minuten per zijde.
- Fruit de knoflook in de resterende olie in een wok, voeg de snijbonen toe en roerbak gedurende 5 minuten op hoog vuur.
- Breng de snijbonen op smaak met zout en peper.
- Schep de bonenpuree en snijbonen op een bord en leg de gegrilde kabeljauw ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegrilde kabeljauw met romige witte bonenpuree vraagt om een frisse witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne. De romige textuur van de wijn zal mooi contrasteren met de romige puree en de delicate smaak van de kabeljauw complementeren.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g