Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo ovenfrites
- 2 zakjes Parijse worteltjes à 300 gram
- 2 eetlepels boter
- 4 kabeljauwburgers
- ½ zakje peterselie à 30 gram
- 6 eetlepels mayonaise
- 1-2 eetlepels mosterd pot 215 g
- 1 eetlepel kappertjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225° C en bak de ovenfrites volgens de gebruiksaanwijzing.
- Kook de Parijse worteltjes in 10 minuten beetgaar.
- Verhit boter in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers gedurende 12 minuten.
- Knip de peterselie fijn.
- Roer de mayonaise, mosterd en kappertjes door elkaar.
- Breng de worteltjes op smaak met zout en een mespuntje suiker en meng ze met de peterselie.
- Serveer de gegrilde kabeljauwburgers met pittige mosterdmayonaise, ovenfrites en de gekruide worteltjes.
- Geniet van dit smakelijke gerecht!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Nederlandse Sauvignon Blanc complementeert de smaken van de kabeljauwburgers en de mosterdmayonaise.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 22 g | Vet: 28 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g