Gegrilde Kaiserbroodjes met Kruidenkaas en Gerookte Zalm
Ingrediënten
- 10 g verse bieslook
- 4 takjes peterselie
- 7½ g verse basilicum
- 200 g Hüttenkäse
- 4 Kaiserbroodjes
- 100 g gerookte zalmfilet
- 1 limoen
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de grill voor.
- Knip de bieslook en peterselie heel fijn boven een kommetje.
- Leg de blaadjes basilicum op elkaar, rol ze in de lengte op tot een 'sigaartje' en knip ze in dunne reepjes.
- Meng de Hüttenkäse met de fijngeknipte kruiden en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de Kaiserbroodjes voorzichtig doormidden en leg de helften met de snijkant naar boven op een bakplaat.
- Rooster de broodjes onder de hete grill in ongeveer 2 minuten goudbruin.
- Snijd de gerookte zalm in repen.
- Bestrijk de onderste helft van de broodjes royaal met de kruidenkaas en leg de repen zalm erop.
- Dek af met de bovenste helft van de broodjes.
- Snijd de limoen in 4 partjes en leg deze naast de broodjes op de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Deze wijnen hebben een lichte, citrusachtige smaak die goed samengaat met de kruidenkaas en gerookte zalm.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g