Gegrilde Kalfsentrecote met Fijne Groentensalsa

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecôtes op kamertemperatuur
  • 1 ongesneden wit brood bijv. Pain de Campagne
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 75 g rucola
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 500 g cherry trostomaten
  • eetlepel poedersuiker
  • 50 g Grano Padano pittige kaas, geraspt
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Versgemalen zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g baby leaves sla

Instructies

  • Leg het brood 1 uur in de vriezer.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • Dep de kalfsentrecôtes droog met keukenpapier en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
  • Gril het vlees in 4 minuten per kant rosé, halverwege draaien voor een mooi ruitpatroon.
  • Haal het vlees uit de grillpan, bestrooi met zout en peper, en laat het nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  • Snijd het vetrandje van het vlees en snijd het in lange plakken.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg twee derde van de tomaten op een bakplaat.
  • Besprenkel met balsamicoazijn en bestrooi met poedersuiker.
  • Rooster de tomaten ongeveer 10 minuten in de oven, tot het velletje openklapt.
  • Haal de bakplaat uit de oven en ontvel de rest van de tomaten.
  • Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Maal in een keukenmachine twee derde van de rucola met de pijnboompitten fijn op laag tempo.
  • Roer de geraspte Grano Padano en de stukjes tomaat door de rucolasalsa.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd met een gekarteld broodmes 12 flinterdunne plakjes van het brood.
  • Leg ze op een bakplaat, bestrijk met 1-2 eetlepels olijfolie en bestrooi met grofgemalen zout.
  • Bak het brood in 5-10 minuten in de oven lichtbruin en krokant.
  • Verdeel de baby leaves sla over vier borden en leg een theelepel rucolasalsa in het midden (om schuiven van het brood te voorkomen).
  • Serveer de gegrilde kalfsentrecôtes naast de salade en schep de rest van de salsa in vier smalle glaasjes op het bord.
  • Garneer elk glas met een krokant broodplakje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Tempranillo past goed bij dit gerecht. Geniet ervan! 🍷

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 28 g | Vet: 32 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken