Gegrilde Kalkoenborst met Sinaasappel-Glazuur

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalkoenborstfilets
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor het sinaasappel-glazuur:

  • 1 kopje sinaasappelsap
  • ½ kopje honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gember geraspt
  • 1 theelepel mosterd

Instructies

  • Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de kalkoenborstfilets met zout en peper, en bestrijk ze met olijfolie.
  • Grill de kalkoenborstfilets ongeveer 6-8 minuten aan elke zijde, of tot ze gaar zijn en een grillmarkering hebben.
  • Terwijl de kalkoen grilt, bereid je het sinaasappel-glazuur voor.
  • Meng sinaasappelsap, honing, sojasaus, knoflook, gember en mosterd in een kleine pan.
  • Breng aan de kook en laat het inkoken tot het glazuur dikker wordt.
  • Bestrijk de gegrilde kalkoenborstfilets met het sinaasappel-glazuur.
  • Serveer de kalkoenborstfilets met extra glazuur aan de zijkant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kalkoen
Feestdagen etc Kerst