Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 g Griekse yoghurt
- 15 g munt fijngesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 rode uien gesnipperd
- 1 rode chilipeper fijngehakt
- 1 serehstengel citroengras
- 1 cm gember in plakjes
- 200 ml kokosmelk
- ½ theelepel gemalen komijn djinten
- 4 kipfilets
Instructies
- Meng de Griekse yoghurt met de fijngesneden munt in een kom.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Zet apart.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan op laag vuur.
- Voeg de geperste knoflook, gesnipperde ui en fijngehakte chilipeper toe.
- Fruit dit geheel 1 minuut.
- Voeg de serehstengel, plakjes gember, kokosmelk, gemalen komijn en ½ theelepel zout toe aan de pan.
- Laat de saus afgedekt 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.
- Verhit ondertussen een grillpan.
- Bestrijk de kipfilets met de overgebleven 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
- Gril de kipfilets in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, waarbij je ze halverwege omdraait.
- Schep de serehstengel en plakjes gember uit de kokossaus.
- Serveer de gegrilde kipfilets met de kokossaus en de kruidige yoghurt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte witte wijn zoals een Riesling zou goed passen bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g