Gegrilde Lamsrack met Spinazie-Pijnboompittenkorst
Equipment
- grote koekenpan
Ingrediënten
- ½ pak diepvriesspinazie blad à 450 g, ontdooid
- 3 sneetjes oud witbrood zonder korst
- 65 g geroosterde pijnboompitten
- 30 g verse peterselie
- 100 g grofgesneden Ardennerham
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
- 2 eieren losgeklopt
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 6 eetlepels olijfolie
- 8 lamsracks
- 4 eetlepels pittige mosterd
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verkruimel het witbrood in een kom met behulp van een keukenmachine.
- Maal in dezelfde keukenmachine de pijnboompitten, spinazie, peterselie, en Ardennerham fijn.
- Meng het spinaziemengsel met de verkruimelde broodkruimels, losgeklopte eieren, geraspte citroenschil, zout en peper.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de lamsracks in 2 minuten rondom bruin.
- Bestrooi de lamsracks met zout en peper en leg ze in een braadslede.
- Bestrijk de bovenkant van het vlees met mosterd en verdeel het spinaziemengsel erover, druk stevig aan.
- Bewaar het vlees gekoeld tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 200 °C en laat de lamsracks op kamertemperatuur komen.
- Bak de lamsracks in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten tot ze gaar zijn.
- Laat het vlees nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie alvorens het tussen de botjes door in plakken te snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegrilde lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst met verse aardappelpuree met knolselderij en oude kaas voor een heerlijke maaltijd.