Gegrilde Lamsspiesjes met Mediterrane Kruiden
Equipment
- Grillpan, of barbecue
- Grillpennen
Ingrediënten
- 400 gram lamsvlees in blokjes gesneden
- ¾ dl yoghurt plantaardige yoghurt voor lactosevrij
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlepels gehakt korianderblad
- 1 theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 eetlepels citroensap
- Zout naar smaak
- Geelpoeder kurkuma naar smaak
Instructies
- Meng in een kom de yoghurt, geperste knoflook, gehakt korianderblad, kardemompoeder, kaneel, cayennepeper, gemalen koriander, citroensap, zout en geelpoeder.
- Voeg de blokjes lamsvlees toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Laat de lamsvleesblokjes minstens 1 uur marineren in de koelkast.
- Rijg de gemarineerde lamsvleesblokjes aan grillpennen.
- Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur en vet deze lichtjes in met olie om te voorkomen dat de lamsvleesblokjes blijven plakken.
- Grill de lamsspiesjes ongeveer 8-10 minuten, regelmatig draaiend, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Serveer de gegrilde lamsspiesjes direct, eventueel met wat extra citroenpartjes en verse kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kruidige lamsspiesjes passen perfect bij een stevige rode wijn zoals een Syrah of een Cabernet Sauvignon. Hun rijke smaak en kruidige tonen complimenteren de kruiden in de marinade en het sappige lamsvleesVoedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g