Gegrilde Lamsvlees Naanbroodjes met Avocado en Munt
Equipment
Ingrediënten
- 1 schaal lamslapjes à la minute
- 15 g verse munt
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 eetlepel limoensap
- 1 pak naanbrood
- 1 rijpe avocado
- 3 eetlepels olijfolie
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Dep het lamsvlees droog en bestrijk het dun met 1 theelepel olie.
- Laat het vlees even op kamertemperatuur komen.
- Snijd de muntblaadjes in reepjes.
- Doe de reepjes munt samen met de geitenkaas, 2 eetlepels warm water, 2 eetlepels olie en enkele druppels limoensap in de beker van de staafmixer.
- Pureer het mengsel tot een mooi groen geheel en breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
- Bak intussen het naanbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm de grillpan voor.
- Snijd de avocado in mooie dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van het limoensap.
- Gril het lamsvlees in 1-2 minuten per zijde bruin.
- Haal het vlees uit de pan en laat het nog 1-2 minuten rusten.
- Snijd het naanbrood open, besmeer de binnenkant met de rest van de olie en leg de binnenkant even op de hete grillpan.
- Laat het gegrilde naanbrood even "uitademen" en besmeer het met het muntmengsel.
- Beleg ieder broodje met lamsvlees en avocado en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke naanbroodjes met gegrild lamsvlees, avocado en munt direct als hoofdgerecht. Eventueel kun je er een frisse salade bij serveren voor een complete maaltijd.