Gegrilde Pangasiusfilet met Sinaasappel-Mosterdsaus
Ingrediënten
- Allesbinder optioneel
- 4 pangasiusfilets van 125 g
- 200 ml vers sinaasappelsap
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 4 el bloem of volkorenmeel voor een gezondere optie
- 4 el olijfolie
- 1 ui fijngehakt
- 2 el grove mosterd
- 1 el suiker
- 2 el verse dille fijngehakt
Instructies
- Marineer de pangasiusfilets met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper.
- Wentel de filets door de bloem (of volkorenmeel) zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur en bak de vis goudbruin en gaar, ongeveer 8-10 minuten aan elke kant.
- Fruit ondertussen de fijngehakte ui glazig in 1 eetlepel olijfolie in een steelpan.
- Voeg de resterende sinaasappelsap, grove mosterd, suiker en dille toe aan de ui en verwarm de saus zachtjes.
- Bind de saus eventueel iets met allesbinder voor een dikkere consistentie.
- Serveer de gegrilde pangasiusfilets op borden en schep de sinaasappel-mosterdsaus eroverheen.
- Serveer met aardappelpuree en sperziebonen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Probeer de pangasiusfilet te vervangen door tilapia, meerval of Victoriabaars voor een andere smaakervaring.Wijnadvies:
Deze gegrilde pangasiusfilet met sinaasappel-mosterdsaus gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc. De levendige citrusaroma's in de wijn zullen de smaken van de vis en saus aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 22 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g