Gegrilde Paprika Feta Dip

Porties: 400 gram
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram feta
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes verse munt
  • 3 takjes peterselie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix optioneel
  • Peper
  • Scrocchi toastjes
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Grill de paprika's 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze daarna afkoelen en verwijder het vel van de paprika’s.
  • Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
  • Voeg Griekse yoghurt, twee derde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
  • Voeg indien gewenst Hot & Spicy Kruidenmix toe voor extra pit.
  • Mix alles tot een gladde massa.
  • Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
  • Bestrooi met verkruimelde feta en fijngehakte munt en peterselie.
  • Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, vormt een verfrissende combinatie met de romige en kruidige smaken van deze dip.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 8 g | Vet: 11 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Saus / Voorgerechten