Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 rijpe peren
- 8 eetlepels sinaasappelsap
- 3 eetlepels poedersuiker
- 125 ml crème fraîche
- Extra poedersuiker naar smaak
- 1 schone sinaasappel
Instructies
- Schil de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor, laat het steeltje zitten.
- Zet elke peer op een stuk aluminiumfolie.
- Besprenkel de peren met sinaasappelsap en bestrooi ze met poedersuiker.
- Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes ongeveer 40 minuten op de barbecue.
- Draai ze regelmatig voor een gelijkmatige garing.
- Rasp de schil van de sinaasappel (ongeveer 2 theelepels) en trek wat reepjes van de sinaasappelschil.
- Meng de crème fraîche met poedersuiker naar smaak en de geraspte sinaasappelschil.
- Garneer de crème fraîche met de reepjes sinaasappelschil en serveer dit apart bij de peren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een dessertwijn zoals een Muscat of een lichtzoete Riesling.Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 1 g | Vet: 5 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 25 g