Gegrilde Ribeye met Romige Shiitakeboter

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 100 g shiitake paddenstoelen fijngehakt
  • 2 el peterselieblad fijngesneden
  • 100 g roomboter zacht
  • 4 ribeyes op kamertemperatuur
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde sjalotjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de fijngehakte shiitake paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten.
  • Roer de shiitakes samen met de fijngesneden peterselie door de zachte roomboter.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Bestrooi beide kanten van de ribeyes met peper en zout.
  • Verhit de grillpan en bestrijk de ribeyes met de resterende eetlepel olijfolie.
  • Schroei het vlees aan elke zijde dicht op hoog vuur gedurende 1 minuut.
  • Draai het vlees een kwartslag en grill nogmaals 1 minuut om een mooi ruitjespatroon te creëren.
  • Keer het vlees om en grill nog 1-2 minuten naar wens.
  • Verdeel de gegrilde ribeye over 4 borden en laat op elk stuk vlees 1 eetlepel shiitakeboter smelten.
  • Serveer direct, bijvoorbeeld met gebakken spinazie en zelfgemaakte frites.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De volle smaak van de ribeye en de aardse tonen van de shiitakeboter vragen om een stevige rode wijn, zoals een Malbec of een Cabernet Sauvignon. Deze wijnen hebben genoeg body en kracht om de intensiteit van het gerecht aan te kunnen.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken